Svilengrad, 6500, str. Kamchiya 1, Bulgaria;
+359 379 90 000 | +359 888 357 272 | hotel.parish@gmail.com

Забележителности

1.Холограмно изображение на находка от Тракийска куполна гробница, с. Мезек

 2.Червеното училище, Свиленград

Това е най-старото училище в Свиленград. Създадено е през 1848 година като училище за “светски науки”. Носи името на един от своите основоположници и главен учител тук – Христо Попмарков. През учебната 1872/73 година главен учител в училището е бил Иван Вазов.

3.Старият мост на река Марица, Свиленград

Мостът на Мустафа паша (наричан също Старият мост) е пътен мост, пресичащ река Марица при Свиленград, България. Той има зидана каменна конструкция, съставена от 20 свода с най-голям отвор 18 m. Мостът има ширина 6 m и обща дължина 300 m. Мостът, построен през 1529 година, е дело на известния османски архитект Мимар Синан и е част от вакъфски комплекс, включващ още кервансарай, джамия, чаршия и хамам, финансиран от султанския везир Дамад Мустафа паша. По-късно около комплекса възниква град Мустафа паша, днес Свиленград. В средата на моста е поставена мраморна барелефна плоча с османски надпис на, който в превод гласи: “Този мост построи, когато бе халиф най-великият от султаните султан Сюлейман хан, син на Селим хан, да бъде продължител на безопасността и сигурността му техния везир Мустафа паша – Бог да го покровителства за това, което създава. И то [построяването на моста] бе най-дълготрайното негово добро дело през годината, на дата на която стана едно вечно добро дело.”

4.Елемент от атракциите в Средновековна крепост, с.Мезек

5.Църква „Св. Троица”, Свиленград

6.Общински исторически музей – Свиленград

7.Тракийска куполна гробница, с. Мезек

8.Триизмерно изображение на бронзов глиган от Тракийска куполна гробница, с. Мезек

9.Крепостта Букелон, с. Маточина

10.Средновековна крепост, с. Мезек

11.Скална църква „Св. Пантелеймон”, с. Михалич

12.Скална църква „Св.Дух”, с. Маточина

 

За нас

Хотел “Parish” е построен в стил Прованс през 2013г. Хотел "Париш" е един от най-добрите хотели в района на Свиленград- град не само на две граници, но и на пътя на два свята. Хотелът е разположен сред потъналия в зеленина парк и в близост до обновения градски стадион. На Ваше разположение са стилно обзаведени двойни стаи, лукс стаи, а също така и VIP апартаменти. Всички те са с приятна гледка към стадиона,парка и околността. Във всяка стая има мини-бар, телефон, плазмен телевизор, безжичен интернет и сейф. Хотелът разполага с безплатен охраняем паркинг и лоби бар. Ние Ви предлагаме лукс и романтика, за да задоволим и най - смелите Ви очаквания.

Контакт с нас

+359 379 90 000
+359 888 357 272
hotel.parish@gmail.com